Pişi

Felaket

New member
Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş yahut kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru yoğuracağımız kaba ılık su, şeker ve mayayı alalım.
  2. Maya eriyene kadar karıştırıp mayanın etkinleşmesi için kapağını kapatıp 5 dk bekleyelim.
  3. Süre dolunca içerisine tuz ve unu ekleyerek yoğuralım.
  4. Unu birden değil yavaş yavaş ekleyin.
  5. Yaklaşık 4-4,5 bardak kadar un alıyor.
  6. Elinize yavaşça yapışan bir hamur olacak.
  7. Hamurunuzun ağzını kapatıp güzelce sarın ve bu türlü 1 saat mayalanması için bırakın.
  8. Mayalanan hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alın.
  9. Üzerine de yavaşça un serperek merdane sayesinde bir parmak kalınlığın da açın.
  10. 1 bardak yahut kalıp sayesinde hamurları kesin.
  11. Yağınızı kızdırın sonrasındasında hamurlarınızı içine alarak önlü artlı güzelce kızartıp havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişiniz hazır. ????
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst