Pişi

Felaket

New member
Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 çay kasığı karbonat
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda sütü ısıtıyoruz içine toz şekeri ve mayayı ekleyip.
  2. Tahta kaşık ile karıştırıp 5 dakika kabarması için bekliyoruz.
  3. 5 dakika daha sonrasında tuzu karbonatı ve unu eleyerek ekliyoruz.
  4. Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
  5. Kızmış yağda istediğimiz formu verip kızartıyoruz ben rengini fazlaca kızarmış yapmadım.
  6. Hamuru ince yaparsanız içide hoş pişiyor biçim olarak bunu yapmayı tercih ettim keçi ayağı olarak. Şimdiden deneyen arkadaşlarıma afiyet olsun sevgi ile kalın.
    ❤
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst