Pırasalı Havuçlu Gül Böreği

Felaket

New member
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 yufka
İç harcı için;

  • 1 kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
Sosu için;

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet sade soda
Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasaları yıkayıp, yemeklik doğrayıp, tencereye alıyoruz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. daha sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip, kavuruyoruz.
  3. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, altını kapatıyoruz.
  4. Yufkayı açıp üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdiriyoruz.
  5. Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine daha sonra rulo olarak sarıyoruz.
  6. Öbür yufkalara da birebir süreci uygulayıp, gül halini veriyoruz.
  7. Tüm yufkalar bitince kalan sosu böreğin üzerine döküp, çekmesini bekliyoruz.
  8. Çörek otu serpip, 180 derece evvelinde ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis ediyoruz.
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst