Pileli Tepsi Böreği

Felaket

New member
Pileli Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka
  • 5 adet orta uzunluk patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
İçine sürmek için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
Pileli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhabalaar. Bugün sizlere pratik lezzetli ve heybetli bir börek tanımıyla geldiimmm
☺
.

  1. Patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Ezip baharat ve tuzunu atıp karıştırıyoruz.
  3. Yufkalarımızı açıyoruz. Şayet kara borcam da yapacaksanız ikiye bölün dikdörtgen yada fırın tesisinde yapacaksanız bütün olarak kullanabilirsiniz.
  4. Ben kare borcam da yaptığım için ikiye böldüm.
  5. Yufkamıza sostan sürüp üstüne patatesten her yerine serpiştiriyoruz.
  6. Pileli üzere olacak biçimde iki parmağımızla kıvırıyoruz.
  7. Borcam sırayla diziyoruz.
  8. Bütün yufkalara birebir süreci yaptıktan daha sonra kalan sosu böreğimizin üstüne sürüyoruz.
  9. 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
    ☺
    .
Pileli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst