Pide

Felaket

New member
Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı
  • 4.5-5 su bardağı un
Üstüne sürmek için :

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ılık su, ılık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 10 dakika kadar mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Sırasıyla öteki materyalleri en son unumuzuda denetimli bir biçimde ekledikten daha sonra hamuru yoğuralım.
  3. Hamur ele yapışan yumuşak bir kıvam olmalıdır.
  4. daha sonra üzerini streç sinema ile kapalım 40 dakika mayalanması için bekleyelim.
  5. Hamurun havasını almak için bir cins yoğuralım. Bu basamakta biraz un serpelim.
  6. Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışacaktır.
  7. Hamuru ben büyük bir pide yaptım. İkiye bölmedim.Ama siz iki ye bölebilirsiniz.Bu ölçüden iki pide çıkıyor.
  8. Hamuru fırın tepsisine alalım.
  9. Üzerini bir bez ile örtelim 20 dakika kadar bekleyelim.
  10. Dinlenen hamuru elimize sıvı yağ sürelim.
  11. Ortadan başlayarak parmak uçlarımızla bastırarak istediğimiz yuvarlak yahut oval biçimi verelim.
  12. Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağı karıştırıp sürdükten daha sonra susam yahut çörek otu serpelim.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ????.

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst