Pide

Felaket

New member
Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg un
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Bir saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  2. çabucak sonrasında bezelere ayırıp, tekrar 15 dakika mayalandırıyoruz.
  3. Mayalandıktan daha sonra bezeleri tek tek elimizle yavaşça bastırarak açıp, üzerine yumurtalı yoğurt karışımından sürüp, pide hali veriyoruz.
  4. Susamını serpip 200 derece fırında pişiriyoruz.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst