Pide (İç Gereci İsteğe nazaran)

Felaket

New member
Pide (İç Materyali İsteğe gore) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta beyazı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
İç gereci için;

Peynirli için;

  • 2-3 çeşit peynir
  • Maydanoz
Patatesli için;

  • 5 orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Kıymalı iç için;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 kapya biber
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Pide (İç Materyali İsteğe bakılırsa) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel yoğurma kabına maya süt şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz. 5 dakika oda sıcaklığında mayalanması için bekliyoruz.
  2. İç materyallerinden hangisini kullanacaksak hazırlık yapıyoruz (Patatesler haşlanacak, kıyma çiğden oluyor)
  3. Mayalanan karışıma 1 yumurta beyazı, tuz, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyip kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz (Merdaneyle açılacak kıvamda)
  4. Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle açıyoruz. İç gerecini koyup kenarlardan katlıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı ve süt karışımını sürüyoruz.
  5. 180 derece fırında fansız ayarda 25-30 dakika pişiriyoruz. Pişip çıkınca üzerine tereyağı sürüyoruz.
Pide (İç Materyali İsteğe nazaran) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst