Peynirli Ve Ispanaklı Tepsi Böreği (Sahur Ve Kahvaltı İçin)

Felaket

New member
Peynirli Ve Ispanaklı Tepsi Böreği (Sahur Ve Kahvaltı İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet taze böreklik yufka
Ispanaklı harç için:

  • Yarım bağ ıspanak
  • 200gr beyaz peynir
  • 2 adet yeşil soğan
  • Küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
Peynirli harç için:

  • 1 çorba kase dolusu karışık peynir
  • 1 er tutam dereotu ve maydanoz
Sos için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
Peynirli Ve Ispanaklı Tepsi Böreği (Sahur Ve Kahvaltı İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yıkanan ıspanakları bir bezin üstünde bekletelim suyu kurusun ıspanak ve yeşil soğanı ince ince kıyalım.
  2. Peynir ,pul biberi ve sıvı iç yağı içine ekleyerek karıştırıp hazır edelim. Peynirin tuzu olduğu için tuz eklemedim.
  3. Peynirli harç için peynirleri ezelim.
  4. İçine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ek ederek karıştırıp hazır edelim.
  5. Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
  6. İlk yufkayı kenarlara sarkıtıp sarkan yerleri yeniden içine katlayalım.
  7. Sostan her yerine gelecek biçimde kaşıkla dökelim.
  8. 2. Yufkayı buruşturarak serelim üzerine sos dökelim.
  9. 3. yufkayı da buruşturarak tepsiye serelim,iç harcını yarısına ıspanaklı harç, yarısına peynirli harç serelim sos gezdirelim.
  10. Diğer yufkaları da birebir biçimde bir sos bir yufka halinde yaparak bitirelim.
  11. En üstüne kalan sosu dökelim fırça ile her yerine sürelim biraz bekledikten daha sonra yatay ve dikey olarak kare olacak biçimde bıçakla bölelim.
  12. 200 derecede alt üst ayarında önce ısınmış fırında istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim. Nar üzere kızarmış böreğimiz biraz soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun :)))).
Peynirli Ve Ispanaklı Tepsi Böreği (Sahur Ve Kahvaltı İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst