Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça

Felaket

New member
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 adet instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe nazaran)
İç harcı için;

  • 250 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kapta ılık süt, instant maya ve şekeri karıştıralım. Üzerine streç sinema çekelim ve 5 dk dinlendirelim (Mayamız aktifleşsin)
  2. Kabımızdaki maya aktifleştikten daha sonra sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağ, tuz, yumurta akını ekleyelim.
  3. Unumuzu denetimli biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanması için 1 saat üzerine bir streç sinema çekelim ve bekleyelim.
  4. İç harcı için; yıkadığımız yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Peynirimizi üzerine ufalayalım ve biraz pul biber ekleyelim. (İsteğe bakılırsa)
  5. Hamur mayalandıktan daha sonra tezgahta yoğuralım.
  6. Tepsimize pişirme kağıdımızı serelim ve hamurumuzdan avuç içi kadar koparalım.
  7. Elimizde yassılaştıralım hamuru ve içine iç harcımızdan koyalım. Elimizde yuvarlayalım ve tepsimize bu türlü poğaçalarımızı dizelim (Bende 19 tane beze çıktı )
  8. Üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam koyalım.
  9. 180 derecede 25 dakika pişirelim. Afiyetler olsun ????
Peynirli Maydonozlu Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst