Peynirli Dolama Börek

Felaket

New member
Peynirli Dolama Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Ortasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
İçi için;

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Yarım kilo yağlı lor peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
Peynirli Dolama Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık süt ve suyu bir kaba alıp üzerine maya-şeker-tuz ve sıvı yağımızı alıp çırpalım ve mayayı 2-3 dakika bekletelim. Üzerine 2 su bardağı un koyup kabartma tozlarını ekleyelim.
  2. daha sonra unu azar azar ekleyip ne sert nede epeyce yumuşak bir hamur yoğuralım. 45 dakika 1 saat dinlendirelim.
  3. İçini hazırlayalım. Farklı bir tavada kısık ateşte 2 yemek kaşığı tereyağı yakmadan eritip üzerine 1 fincan sıvı yağı ekleyip ocaktan alalım.
  4. Mayalanan hamurumuzu 18 eşit bezeye ayıralım. Üzerine erittiğimiz yağımızdan yarım yemek kaşığı gezdirip elimizle küçük pasta tabağı kadar büyütelim.
  5. Bütün bezelere birebir şeyi yapalım ve bir daha bezelerimiz üzerine 1 kaşık yağ gezdirip 2 bezeyi üst üste koyalım 9 adet bezemiz oluştu bu türlü 10 dakika kadar bekletelim.
  6. Üst üste koyduğumuz hamurumuzu elimizle açalım. Bastıra bastıra açalım incelen hamurumuzu ortadan ikiye keselim.
  7. Kestiğimiz iki modüle peynirli içten her yerine serpeli ve ortadan başlayıp kıvıralım ve kendi etrafında dolayalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 190 derece kızarana kadar pişirelim. El açması olduğu için üstü kızarıp atlı kızarmazsa karşıt çevirip tekrar fırına sürüp altınıda kızartalım.
Peynirli Dolama Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst