Peynirli Börek

Felaket

New member
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka
  • 1 kase kadar lor peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 5 adet yumurta
  • Yarım lt süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kapta yumurtayı, yoğurdu ,sıvı yağı ,sütü ,tuzu ,karbonatı suyu çırpalım.
  2. Ayrı bi kapta peyniri maydanozu karıştıralım.
  3. Tepsiyi yağlayalım yufkalardan bir kat serelim ,karışımı dökelim .Eşit bir biçimde yayalım.
  4. daha sonra bir kat daha serelim, karışımdan bir daha gezdirelim yayalım.
  5. böyle 3 kat yapalım, daha sonra peynir maydanoz karışımından her yerine eşit olarak serpelim.
  6. Üzerine bir kat yufka serelim, karışımdan her yerine sürelim.
  7. böyle bi üç kat daha yapalım.
  8. En üstüne bir daha karışımdan sürelim ve çörek otu serpelim .
  9. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.Böreğimiz hazırdır afiyet olsun ????????.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst