Felaket
New member
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un (ununu denetimli olarak ekleyin kalitesine nazaran değişiklik gösterebilir)
- 500 gr peynir
- Yarım demet maydanoz
- 125 gr tereyağ yahut margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Susam ,çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir kapta su ,süt, şeker ,mayayı koyup karıştırın .
- Yumurta, sıvı yağ ,tuzunu ek karıştırıp ,ununu azar azar ek karıştırıp yoğuru.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Yarım saat mayalanmaya bırakın .
- Peynirini çatal sayesinde ezerek ,maydanoz doğrayıp karıştırın ,kenara bırakın.
- Katı yağını eritip sıvı yağla karıştırın .
- Mayalanan hamuru havasını alıp on eşit kesime bölün .
- Yuvarlak bezeler yapıp tepsiye dizin .
- Üzerine mutfak havlusu örtün .
- İlk bezeden başlayarak 50 cm uzunluğunda açın ,bir fırça sayesinde yufkanın üzerini yağ sürüp kenarından ortaya hakikat katlayın.
- Aynı süreci öbür katlarada yapıp kare biçimini verin.
- Üst kata sürmeyin, üzerine pak bir bez örtüp bütün bezeler bitinceye kadar birebir süreci yapıp birinci yaptığınızdan başlayarak görseldeki üzere açın.
- İç gerecini koyup rulo halinde sarın .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yumurtayı çırpın, üzerine sürün, susam, çörek otu serperek öncesinden ısıtılmış 190 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin ,yapanlara şimdiden afiyet olsun????.