Felaket
New member
Peynir Altı Suyundan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 3 su bardağı peynir altı suyu
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 50 gram margarin
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 3 kaşık instant maya
- 1 yumurta beyazı
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çorba kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Peynir altı suyunu biraz ısıtıp oda sıcaklığına getirin. Maya ve şekeri de ek edip 15- 20 dk bekleyin. Maya köpürünce öteki materyalleri de ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Hamur kabarınca hal verin (Benim yaptığımdan 24 tane çıktı)
- Yumurta sarısı pekmez ve suyu karıştırın poğaçaların üzerine sürün. Üzerine susam serpin.
- 200 derece de yaklaşık 30-35 dakika alt üst ayarda pişirin. Afiyet olsun.