Patlıcanlı Börek

Felaket

New member
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt (Ilık)
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Aldığı kadar un (Çok katı olmayacak)
  • İç materyali için;
  • Soğan
  • Patlıcan (Ben yazdan buzluğa biraz yağda kavurup saklandığım patlıcanı kullandım)
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık süt
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamur kabına yumurta beyazı, yoğurt, maya, tuz ve şekeri ekleyip, karıştırın.
  2. ondan sonrasında ılık sütü ekleyelim ve denetimi bir biçimde unu ekleyelim biraz cıvık olmalı hamur ele yapışmalı.
  3. çabucak sonrasında sıvı yağ ile toparlayıp, yarım saat dinlendirelim.
  4. Yağladığımız tepsiye hamuru basalım ve iç harcı ekleyip kapatalım.
  5. Hamuru dilimleyip üzerine yumurta yoğurt karışımını sürelim ve susam serpip, 10 dk ılık fırında mayalandırıp, pişirelim.
  6. Fırının son derecesinde denetimi pişirelim. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst