Patatesli Rulo Börek (El Açması)

Felaket

New member
Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 .5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3.5 – 4 su bardağı un
İç harcı için;

  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik kimyon tuz karabiber pulbiber (1 çimdik )
Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Eriyen mayaya, şeker, tuzu ek edip yavaş yavaş un eklemeye başlıyoruz.
  2. Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir hamur olduğunda ünü eklemeyi bırakıyoruz ve hamuru kenara koyup 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
  3. İç harcı için patatesi haşlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı eklediğimiz tavaya alıyoruz. Soğanlar ölünce salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Haşlanan patatesleri küp biçimimde doğrayıp soğanlara ek ediyoruz. Baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. ondan sonrasında mayalanan hamuru tezgaha alıp açıyoruz. Üzerine patatesli harcı koyuyoruz heryere eşit biçimde dağıtıyoruz. Ve rulo halinde sarıyoruz.
  6. Bir parmak kalınlığında yada nasıl istenirse kesiyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  7. Tepsidede 10-15 dakika mayalandıktan daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında alt üst pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun .
Patatesli Rulo Börek (El Açması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst