Felaket
New member
Patatesli Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesli Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yaklaşık 7 su bardağı un
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patatesleri haşlayıp süzüyoruz, çatal sayesinde eziyoruz.
- Küçük bir tavada sıvı yağda yemeklik soğanları kavuruyoruz üzerine salçayı baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Patateslerin üzerine ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru yoğuracağımız kaba sıcak süt, soda, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ,tuz ve kuru mayayı ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
- Üzerine denetimli biçimde un ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bir iki yoğurup ,hamuru 30 eşit modüle bölüp bezeler yapıyoruz.
- Patatesli harcımızdan koyup ağzını kapatıp yuvarlıyoruz. Tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp üzerine bastırmadan sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız alt üst ayarda yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı