Felaket
New member
Patatesli Milföy Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 adet milföy hamuru
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Pulbiber
- Nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp tuz eği yapıp eziyoruz. Üzerine rendelenmiş soğan, karabiber, pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
- hafifçeçe yumuşamış olan milföylerin her bir karesini 9 eşit kesime kesiyoruz.
- 180 dereceye evvelde ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tereyağını eritip toz biber ve naneyi ekliyoruz. Sarımsakları ezip, yoğurda ek edip çırpıyoruz.
- Pişen milföylerin üzerine servisten hemilk evvel olacak biçimde yoğurt ve yağ gezdirip servis yapıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ???? ınstagram: kivirciginyemekleri sayfasına da beklerim ????.