Patatesli Lavaşlar

Felaket

New member
Patatesli Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg haşlanmış patates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Aldığı kadar un
Pişirmek için

  • Az ölçüde sıvı yağ
Patatesli Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda patatesleri yumuşayınca kadar haşlayalım.
  2. Yumuşayan patateslerin birinci sıcağı çıkınca çatal ya da ezici sayesinde ezelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan patateslerin üzerine ince ince kıydığımız dereotu ve maydanozu, yumurtayı, sıvı yağı, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  4. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek hamuru yoğuralım.
  5. hafifçe ele yapışan bir hamur oluyor.
  6. Tezgahı unlayarak hamuru tezgaha alalım ve hamuru mandalina büyüklüğünde eşit bezeye bölelim.
  7. Bezeleri unlayarak merdane sayesinde açalım.
  8. Ara orta unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
  9. Bütün bezeleri tıpkı biçimde açalım.
  10. Bir tavayı az ölçüde sıvı yağla yağlayarak kızdıralım ve ocağımız orta ateşteyken orta ara döndürerek ekmeklerimizi pişirelim.
  11. Alt kısmı pişince aykırı çevirerek başka tarafını da yağlayarak pişirelim.
  12. Yumuşacık mükemmel oluyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun
    ♥
    .
Patatesli Lavaşlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst