Patatesli Kek (Patatesli Çörek)

Felaket

New member
Patatesli Kek (Patatesli Çörek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 kase kadar beyaz peynir (peynir ölçüsü artırılabilir farklı peynirler de kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Patatesli Kek (Patatesli Çörek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patateslerimizi küp küp doğruyoruz.
  2. Soğan ,maydanoz ve dereotunu doğruyoruz .
  3. Başka bir kapta yumurta yoğurt, sıvı yağı çırpıyoruz.
  4. sonrasındasında materyallerin hepsini karıştırıyoruz .
  5. En son kabartma tozu ve unu ekleyip yeniden karıştırıyoruz .
  6. Borcama yağlı kağıt serip döküyoruz .
  7. Son olarak üzerine susam ve çörekotu atıp evvelde ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yağlı kağıt sermeniz kural değil fırın kabı izi epeyce az yağlayarak karışımınızı direk kaba dökebilirsiniz.

Patatesli Kek (Patatesli Çörek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst