Felaket
New member
Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- 2 su bardağı un(300ml)
- 1 tane yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağından daha az su (Kontrollü ekleyin)
- 4 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı toz kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un, yumurta tuz ekleyin hayli az su ek ederek sıkı bir hamur elde edelim hamurumuzu dinlendirelim.
- Bu ortada patatesleri haşlayalım. Hazırlayıp ezelim biraz. Sıvı yağ ortasında soğanı kavurun ve salçasını ek edin haşlanmış patates ve karabiber, tuz, pulbiber ek edip karıştırın. Hamuru 3 bezeye ayırıp 10 dk bekletin üzeri kapalı olarak.
- Dinlendikten daha sonra mantı hamuru üzere acın su bardağı ile yuvarlak haller çıkartın ve her birinin içine patates harcı koyup istediğiniz biçimde yapıp kapatın ve 3 bezeyi birebir süreci yapın.
- Bütün hamurları yaptıktan daha sonra kaynayan tuzlu suya tek tek içine atin. Kaynayan suyun yüzüne çıkan hamurları süzgeç sayesinde alıp servis tabağına üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.