Patatesli Hingel Tanımı

Felaket

New member
Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un(300ml)
  • 1 tane yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağından daha az su (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için;

  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı toz kırmızı biber
Patatesli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına un, yumurta tuz ekleyin hayli az su ek ederek sıkı bir hamur elde edelim hamurumuzu dinlendirelim.
  2. Bu ortada patatesleri haşlayalım. Hazırlayıp ezelim biraz. Sıvı yağ ortasında soğanı kavurun ve salçasını ek edin haşlanmış patates ve karabiber, tuz, pulbiber ek edip karıştırın. Hamuru 3 bezeye ayırıp 10 dk bekletin üzeri kapalı olarak.
  3. Dinlendikten daha sonra mantı hamuru üzere acın su bardağı ile yuvarlak haller çıkartın ve her birinin içine patates harcı koyup istediğiniz biçimde yapıp kapatın ve 3 bezeyi birebir süreci yapın.
  4. Bütün hamurları yaptıktan daha sonra kaynayan tuzlu suya tek tek içine atin. Kaynayan suyun yüzüne çıkan hamurları süzgeç sayesinde alıp servis tabağına üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.
Patatesli Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst