Patatesli El Açması Börek

Felaket

New member
Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
Açmak için;

  • Buğday nişastası
  • Un
İç materyali için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş
Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri haşlamakla işe başlıyoruz.
  2. ondan sonrasında hamurumuz için tüm sıvıları karıştırıyoruz.
  3. Tüm katıları ise öteki bir kapta karıştırıp yavaş yavaş sıvıların içine döküyoruz.
  4. Şayet katılar epeyce gelirse biraz sütle açıp katıları eklemeye devam ediyoruz.
  5. Hamurumuzu yaklaşık 10-15 dakika yoğurup dinlenmesi için bezelere ayırıp üzerini streç ya da ıslak bezle kapatıp bir kenara alıyoruz.
  6. İç materyali için haşladığımız patateslerin içine baharatları tuzu ve salçayı ekleyip blenderın çırpıcı ucuyla uygunca eziyoruz. (çırpıcı ucu fazlaca çabuk ezilmesini ve tüm gereçlerin iç içe geçmesini sağlıyor. )
  7. Bir kaseye sosu hazırlamak için materyalleri alıp güzelce çırpıyoruz.
  8. Dinlenen hamurumuzu un ve buğday nişastası karışımı ile açıyoruz.
  9. Açabildiğimiz kadar ince açmak daha yeterli sonuç verecektir.
  10. Açtığımız hamurun içine sosu sürüp sonrasındasında patatesi ince uzun biçimde koyuyoruz.
  11. Rulo halinde kıvırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bırakıyoruz.
  12. bu türlü 4-5 yufka yapıp rulo halinde dizdiğimiz tepsinin üzerine yumurta sarısını sürüp üzerine haşhaş ekiyoruz.
  13. 180 derece önce ısıtılmış fırında fansız ayarda 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Çıkarınca isteğe nazaran üzerine tereyağı sürebilirsiniz.
  15. Parlak görünmesini sağlar ve ekstra lezzet verir. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst