Patatesli El Açması Börek Tanımı Görüntülü

Felaket

New member
Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı
İç materyali:

  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 50 gram beyaz peynir
  • Karabiber ve kırmızı biber (isteğe bağlı)
Su bardağı ölçüsü 200 ml


Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru hazırlayacağımız kabın içine evvel suyu, daha sonra 3 su bardağı unu ve tuzu ekleyin ve unu denetimli olarak ekleyerek uygunca yoğurun.
  2. Özlü, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
  4. Bir kabı yağlayın.
  5. Bezelerin üzerine yağ sürerek elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste olacak biçimde yağlı kabın içine koyun.
  6. Kabın ağzını strech sinemayla kapatıp yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  7. Dinlenirken iç harcını hazırlayın. Patatesi rendeleyip suyunu sıkıp diğer bir kaba alın.
  8. Üzerine rendelenmiş peyniri ve baharatları ek edip karıştırın.
  9. Dinlenen hamurların birini tezgaha koyun, üzerine tereyağı sürün, öbür bezeyi üzerine koyup kenarları birleştirin ve kenara alın.
  10. Öbür bezelere de bu süreci yapın. Toplamda 3 açmalık hamurumuz olacak.
  11. Birinci hamuru yavaşça yağlanmış tezgaha alın elinizle alabildiğiniz kadar açın.
  12. Ucuna hazırladığınız harçtan koyun ve rulo halinde sarın.
  13. daha sonra bir kenarından tutun, kıvırarak gül biçiminde sarın.
  14. Kalan öbür 2 hamura da tıpkı süreci yinelayın.
  15. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  16. Üzerlerine kalan tereyağını fırça sayesinde böreklerin her yerine sürün.
  17. Evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  18. Fırından çıkardığınız börekleri istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst