Patatesli Çıtır Börek

Felaket

New member
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesler haşlandıktan daha sonra soğumaya alınır küçük küçük doğranır.
  2. O sırada tavada harç için sıvı yağ ve soğan kavrulur isteğe bağlı biraz salça konulabilir.
  3. daha sonra patatesler eklenir ezilerek karıştırılır.
  4. Nane karabiber tuz eklenir isterseniz öteki baharatlar da ekleyip karıştırabilirsiniz.
  5. Yufka için sirke un ve yağ karıştırılarak sos çırpılır.
  6. Yufka büyük bir alana serilir yarısına karışımdan dağıtılır ve öbür yarısı üstüne kapatılarak 2 kat elde edilir 6 eşit modüle bölünerek harç temalıp sarılır.
  7. Diğer yufkalarda tıpkı biçimde sarılarak tepsiye dizilir.
  8. Üstüne yumurta sarısı sürülür.
  9. Önceden 180 derece de ısıttığım fırında alt üst ayarında pişirdim çıtır çıtır nefis bir tanım ???? afiyet olsun ????.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst