Patatesli Boşnak Mantısı

Felaket

New member
Patatesli Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru yağlamak için:

  • 2,5 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 bardak un
iç harcı için:

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan rendesi (rendenin küçük tarafı ile rendeledim)
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Çay kaşığı ucu tuz
  • Biraz yağ
  • Pul biber
Patatesli Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için su,tuz,unu azar azar ek ederek denetimli 7 dk. Kadar yoğuralım. orta sertlikte bir hamur elde edin.
  2. Bezelere ayırıp 10 dk üzerini kapatıp dinlendirin, dinlenen hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın tek tek yağlayıp tekrar üzerini kapatıp 10 dk dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru elimizle yavaşça büyütüp çarşaf böreği yapar üzere elimiz ile açalım bir kenarına patates harcından koyup rulo olacak biçimde kendimize çekerek döndürelim.
  4. Küçük kesimler halinde kesip içe yanlışsız kapatıp tepsimize alalım.
  5. Üzerine kalan yağımızdan yavaşça şurup alt üst ayar 160 derece fırında pişirin.
  6. Sarımsağınızı yoğurda rendeleyin tuz koyup çırpın.
  7. Servis tabağına aldığımız mantının üzerine gezdirin yağda yakılmış pul biber gezdirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst