Patatesli Baklava Börek

Felaket

New member
Patatesli Baklava Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5/5,5 su bardağı un
️Üzeri için;

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Açmak için;
  • Nişasta (Buğday ile daha kolay açılıyor)
️iç harcı için;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
Patatesli Baklava Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup, bir tencereye alın ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. Bir tencereye zeytinyağ alıp üzerine doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Üzerine toz kırmızı biberi de ekleyin. sonrasındasında salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri ve kalan baharatları da ekleyip, karıştırın ve altını kapatın. Soğuması için bir kenara alın.
  3. Hamur için; tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurup 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletin. çabucak sonrasında 70 bezeye ayırın. Her bezeyi çay tabağından büyük olacak biçimde nişasta ile açın. Açtığınız bezelerin ortasına nişasta serperek 35 bezeyi üst üste dizin. Hepsini birlikte açıp tepsiye serin.
  4. Üzerine iç harcı döküp başka 35 bezeyi de tıpkı biçimde açın. Harcın üzerine ikinci hamuru da koyun ve dilimleyin. Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştırın ve üzerine dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Konuğunuz geleceği vakit bir gün evvel yapıp pişirip sonraki gün ısıtarak servis edebilirsiniz. Tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Afiyet olsun ????
Patatesli Baklava Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst