Pastane Yöntemi Küçük Puf Pizzalar

Felaket

New member
Pastane Yolu Küçük Puf Pizzalar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5-4 su bardağı un
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;

  • Sucuk, kaşar, domates, biber
Pastane Metodu Küçük Puf Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için ılık suyu, sütü mayayı ve toz şekeri karıştırıyoruz.
  2. Akabinde sıvı yağı ve tuzu ekliyoruz.
  3. Son olarak unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan lakin çok yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Hamurun üzerini streç sinemayla kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Bu sırada iç materyallerini doğruyoruz.
  6. Sosu için salçayı, yağı ve kekiği karıştırıyoruz.
  7. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  8. Her bezeyi yağlı kağıt üzerine alıp orta kısmına elimizle ya da çay bardağının art kısmıyla bastırarak çukurlaştırıyoruz.
  9. İç kısımlarına sostan sürüp gereçlerini yerleştiriyoruz. bu türlü de 20 dakika kadar tepsi mayası yapıp çabucak sonrasında kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  10. Evvelce ısıttığımız 180 derece fırına veriyoruz.
  11. Üzerleri kızarınca fırından alıyoruz.Afiyet olsun.
Pastane Tarzı Küçük Puf Pizzalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst