Pastane Poğaçası

Felaket

New member
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına tereyağı, ılık süt,maya,toz şeker,tuz ve 2 yumurtayı alıp karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini örtüp 45 dk mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 15 dk da tepside dinlendirelim.
  6. daha sonra üzerine yumurta sürüp ben çatalla çizikler yaptım.
  7. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. ????.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst