Pastane Poğaçası

Felaket

New member
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığından az fazla tuz
  • 3 yumurta(ikisinin sarısı üzerine
  • 2 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı kadar un( unun markasına bakılırsa az ya da fazlaca gelebilir denetimli ekleyin yumuşak bir hamur.elde ediyoruz)
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü bir kaba alıp ocakta ısıtalım, ılık olsun.
  2. İçine maya ve şekeri koyup biraz eritelim.
  3. daha sonra hamuru yoğuracağımız kaba “2 yumurtanın sarısı hariç” bütün materyalleri koyup yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Mandalina büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
  6. İsterseniz içine peynir, patates vs koyabilirsiniz.
  7. Bu ölçülerden 1 buçuk tepsi kadar çıktı, materyalleri yarı yarıya azaltıp da yapabilirsiniz ya da bu form yapıp pişirip dondurucu da saklayabilirsiniz lazım olduğunda elinizin altında hazır poğaçalarınız olacak????
  8. Benim fırınım da 220 derecede 30-40 dk ortası pişti, pişme müddeti fırına bakılırsa değişir denetimli pişirin afiyet olsun????.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst