Felaket
New member
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 250 ml
Not EkleTarifi Yazdır
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kullandığım bardak ölçüsü 250 ml
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Yarım yemek kaşığı mahlep
- 3 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr tereyağ yahut margarin
- 5 su bardağı un (ununu denetimli olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yoğurma kabına su ,süt ,şeker,mayayı koyup karıştırın.
- Yumurta ,tuz, mahlebini ek edip biraz daha karıştırın.
- Ununu azar azar ek edip karıştıralım.
- Katı yağını ekleyip yoğurun.
- Yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- 45 dakika mayalanmaya bırakın .
- Mayalandıktan daha sonra havasını alın .
- Önce üç eşit kesime bölün, daha sonra dokuz eşit modüle bölün.
- Tezgahta şeritler halinde getirin .
- 3 tane şeritin uçlarını birleştirip örme formunda örüp alt uçlarını birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin .
- Diğer kalan hamuru birebir süreci yapın tepsi mayasına bırakın.
- Mayalandıktan daha sonra yumurta sarısı sürün, susam serperek evvelinde ısıtılmış 190 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin.
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı