Paraşütle Atlama, Gajendra Singh Shekhawat, Narnaul, Dünya Paraşütle Atlama Günü: İzle

YaratıcıKalem

Active member
Dalış, Hindistan'ın tek sivil paraşütle atlama bölgesi olan Haryana'daki Narnaul havaalanında gerçekleşti.

İlk Dünya Paraşütle Atlama Günü, Hindistan'da da nadir bir olaya tanıklık etti; Birlik Bakanı Gajendra Singh Shekhawat heyecan verici sporu kendisi deneyimlemek için gökyüzüne çıktı. Haryana'da tandem paraşütle atlayan 53 yaşındaki adamın Haberlarda eğlendiği, hatta “iyi iyi, bir yerden bir yere“Dalışın ortasında kendisine nasıl hissettiği sorulduğunda.

Videolarda turizm bakanının bir eğitmen eşliğinde bir uçağa binip atlamadan önce paraşütle atlama dersleri aldığı görülüyordu, diğer bir paraşütçü ise atlayışı kameraya aldı. Bakan, kalkış sırasında nasıl hissettiği sorulduğunda “Çok heyecanlıyım” cevabını verdi ve paraşüt açıldıktan sonra paraşütle atlama deneyimi yaşama fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Güvenli bir şekilde iniş yaptıktan sonra muhabirlere konuşan Bay Shekhawat, “Bugün benim için heyecan verici bir gün ama daha da önemlisi, dünya ve havacılık sporları dünyası için önemli bir gün, çünkü Dünya Paraşütle Atlama Günü ilk kez kutlanıyor. Bugünden itibaren havacılık sporları ve turizmin yeni zirvelere ulaştığını görebiliyorum.” dedi.

“Binlerce Hintli, Dubai, Singapur, Tayland, Yeni Zelanda ve diğer yerlerde bu sporların keyfini çıkarıyordu ve şimdi burada bunu deneyimleyecekler. Bu aynı zamanda turizmi de canlandıracak. Hindistan'ın ilk paraşütle atlama uçağını uçurdum ve ekibe büyük başarılar diliyorum. Turizm bakanı olarak, yeni turistik noktalar geliştirmek benim sorumluluğum. Bunu Madhya Pradesh ve Goa dahil olmak üzere daha fazla yerde teşvik etmek istiyoruz,” dedi.

Dalış, Hindistan'ın Haryana'daki Narnaul havaalanında bulunan tek sivil paraşüt atlama bölgesi olan Skyhigh'da gerçekleşti.

Her yıl Temmuz ayının ikinci cumartesi günü tekrarlanacak olan ilk Dünya Paraşütle Atlama Günü, dünyanın önde gelen dört paraşütle atlama derneğinin – ABD Paraşüt Derneği (USPA), Avustralya Paraşüt Federasyonu, İngiliz Paraşütle Atlama ve Kanada Spor Paraşütle Atlama Derneği'nin – girişimidir. Derneklere göre, etkinlik “unutulmaz bir paraşütle atlama deneyimini kutlamayı ve aynı zamanda bu günde dünya çapında en fazla paraşütle atlama rekorunu kırmayı” amaçlıyor.