Felaket
New member
Pan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında düzgünce çırpın.
- hemen sonrasında süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.
- Hamurun birazını ayırıp, içine kakao atıp, güzelce karıştırın.
- Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın (Not tavanız uygunsa yağ dökmenize gerek yok ben dökmedim)
- 5 bir küçük kaşık hamur dökerek hamur kendi kendine yayılırken kakaolu karışımdanda üstüne dökün dağıldın.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile aksi çevirin ve başka tarafını da pişirin.
- Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.
- Üzerine isteğe bakılırsa pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir yahut çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.