Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • Çekirdekleri çıkartılmış zeytin yahut peynir
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam
Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için süt ,maden suyu ,şeker ve mayayı karıştırıp içerisine sıvı yağ ek ediyoruz.
  2. çabucak sonrasında yavaş yavaş un eklerken tuzunu ek ediyoruz.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzun üzerini kapatıp en az yarım saat dinlendirdikten daha sonra havasını alıp form veriyoruz. Ben içine zeytin koydum siz dilediğinizi koyabilirsiniz.
  5. Tepsi de en az bir saat dinlendiriyoruz.
  6. Yumurta sarısına pekmez ekleyip karıştırıyoruz ve poğaçalarımızın üzerlerine sürüyoruz.
  7. Son olarak susam serpip öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından alıp üzerine pak bir bez kapatıp beş dakika beklettikten daha sonra poğaçalarımız hazır. Çok yavaşça ve epey lezzetli oluyor. Fazla yapıp buzluğa koyunca da çıkardığımız da tazecik kalıyor. Afiyet olsun.
Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst