Felaket
New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tek atımlık kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri ,tuzu, mayayı karıştırma kabına koyun.
- Üzerine ılık sütü ve suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- daha sonra yağı ve unu katıp kulak göğsü kıvamında hamur elde edip mayalanması için üzerini örtelim.
- Yarım saat daha sonra mayası gelmiş oluyor .
- Şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp 200°c de pişirelim. (benim fırınım 20 dk da pişirdi fırından fırına fark olabilir).