Felaket
New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta birinin sarısını üzerine ayırıyoruz
- 1 paket yaş maya aldığı kadar un
- 1 büyük kase beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içine un hariç bütün gereçleri koyup, güzelce karıştırıyoruz.
- sonrasındasında yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğün de modüller alıp beze yapıyoruz tezgahın üzerini hafifçeten unlayıp, bir merdaneyle hamurumuzu tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz elinizlede açabilirdiniz fazla büyütülmeyecek.
- İçine peynir ve maydanoz karışımından koyup kenarları içe katlayıp rulo şeklinde katlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürdükten daha sonra susam, çörek otu, pul biber, maydanoz serpip, 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun????????