Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 20 gram yaşmaya markette satılan klasik mayanın yarısı
  • 1 su bardağından çeyrek eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (5,5 su bardağı da alabilir)
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık su ve sütü maya ve şeker ile çırpın beş dakika kadar kabarmasını bekleyin.
  2. İçerisine yumurta akı, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurmaya sıvı yağı yavaş yavaş ek ederek hamur toparlanana kadar devam edin. Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Bir saat kadar ılık ortamda üzerini bezle örterek mayalandırın.
  4. 60 gram lık bezelere ayırın yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve ikinci defa 15 dakika mayalandırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında evvel 150 derecede 5 dakika daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst