Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un( kıvamı yavaşça ele yapışacak, denetimli gidelim)
İçi için;

  • 250 gram kaşar peyniri ve 24 dilim sucuk
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yumurta sarısı
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şeker, ılık süt ve ılık suyu, maya ile karıştırıp kayanın üstü köpük köpük oluncaya kadar bekliyoruz.
  2. Maya köpürünce elimizle karıştırıp üzerine yumurta,tuz ve sıvı yağı ek ediyoruz.
  3. Üzerine unu da ek edip güzelce yoğuruyoruz. Ben yaklaşık 10 dakika yoğurdum. Ele yapışkan bir kıvam oluyor.
  4. Yoğurma süreci bitince tereyağı katı formatta ek edip hamura yedirinceye kadar yoğuruyoruz ve yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Tereyağı ile poğaçalarınız hayli daha yumuşak olacak.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp küçük servis tabağı kadar el ile ya da merdaneyle açıyoruz.
  7. İçine içten koyup dolma üzere sarıyoruz.
  8. Tepside 20 dakika tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. (fırınınıza göre pişirme mühleti değişebilir. ).Bu ölçüden 24 adet çıkıyor.
Püf noktaları:yumurta oda sıcaklığında olmalı.

  • Hamur ele yapışkan olmalı.
  • Tereyağı hamura düzgünce yedirilmeli.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst