Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 8 – 8,5 su bardağı un
Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
  2. Üzerine ılık süt ve ılık suyu ek ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
  3. İsminden sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Üzerine azar azar un ek etmeye başlayın. Bu evrede tuzu da ekleyin. Unu fazlaca denetimli bir biçimde ek ederek güzelce yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  5. Üzerini streç sinemayla kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Şayet kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
  6. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir hal verin. Dilerseniz bu basamakta içlerine harç da koyabilirsiniz.
  7. Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça sayesinde sürün. Akabinde da çatalla form verin.
  9. 180 derecede önce ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin.
  10. Akabinde çıkarıp biraz dinlendirdikten daha sonra servis edin. Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst