Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket tek kullanımlık kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un
  • 100 gram margarin yada tereyağ
Üzerine

  • Süt
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle margarinimizi eritelim soğusun. çabucak sonrasında sütü, şekeri, yumurtayı, mayayı, sıvı yağı, tuzu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp karıştıralım. Üzerine unu ekleyip yoğuralım.
  2. ondan sonrasında erittiğimiz margarini ekleyip hamurumuzu düzgünce yağı içine çekene kadar yoğuralım. Mayalayacağımız kabın tabanını yağlayalım.
  3. Hamuru üzerine koyup 2 katı kabarana kadar mayalandıralım(yaklaşık 1saat)mayalanan hamurun üzerine bastıralım ve bir karıştırıp havasını alalım.
  4. sonrasındasında tezgaha alalım küçük kare form açalım zarf üzere katlayalım. 2 modüle bölelim. 2 ye böldüğümüz her bir parçayıda 6 ya bölüp beze yapalım (12 tane olacak toplamda)
  5. Yaptığımız bezeleri tepsiye koyalım üzerini kapatıp 15 dk daha mayalandıralım. Mayalandıktan daha sonra herbir bezeyi uzunlamasına açalım kısa kenarlardan ikiye katlayıp rulo saralım tepsiye koyalım.
  6. Hepsine birebir süreci yapıp dizelim üzerini kapatıp 40 dk daha mayalandıralım (İstediğiniz formu verebilirsiniz) mayalanan hamurun üzerine bastırmadan süt sürelim.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim dilerseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine margarin yahut tereyağı sürelim afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst