Pamuk Pankek

Felaket

New member
Pamuk Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
Pamuk Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri ekleyip yumurta dağılıp şekerle karışana kadar çırpıyoruz.
  2. Sütü ve yağı ekledikten daha sonra un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, hamurumuzu hazır hale getiriyoruz. Kek hamuruna yakın bir kıvam elde ediyoruz. Unu kullandığınız markaya nazaran azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.
  3. Krep tavasını ısıtıp yemek kaşığı sayesinde kaşık ucu tavaya denk gelecek biçimde tavaya akıtıyoruz.
  4. Biçimleri yuvarlak oluyor ortada bozulan oluyor usullerinin bozulmaması için pankek tavalarını da kullanabilirsiniz.
  5. Gerili önlü kızardıktan daha sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Pamuk Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst