Otlu Pişi

Felaket

New member
Otlu Pişi Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar ılık su, hamur kulak göğsü kıvamından bir tık daha sert olacak.
İç Harç İçin;

  • Yarım kilo pırasa yaprakları
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım demet maydanoz
  • Lor yahut elinizde olan hangi peynir var ise
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber (pul biber isteğe bağlı)
Otlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru yoğurarak mayalanmaya bırakın.
  2. Pırasa,ıspanak ve maydanozu ince ince doğrayın ve tuzlayıp yarım saat kadar bekletin.
  3. Sulanan iç harcı elinizle sıkıp suyunu çıkarın.
  4. Üzerine lor peyniri ,karabiber, kimyon ve pul biber dökün. Karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayıralım. Bezeleri on dakika dinlendirelim. Dinlenen bezleri merdane ile açalım.
  6. İç harçtan koyup kapatalım.
  7. Kenarlarından parmak ucu ile basarak kapatalım.
  8. Kızgın yağda kızartalım. Kızaran pişileri kağıt havlu koyduğumuz servis tabağına alınır. Servise hazır afiyet olsun .
Otlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst