Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Prosedürle Açın Zar Üzere İncecik Olur) Görüntülü

Felaket

New member
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Teknikle Açın Zar Üzere İncecik Olur) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5,5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
Sosu için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç gereci:

  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 50 gram beyaz peynir rendesi
  • Maydanoz
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Sistemle Açın Zar Üzere İncecik Olur) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru hazırlayacağımız kabın içine suyu, sirkeyi ekleyin.
  2. Akabinde 3 su bardağı un ekleyip onun üzerine tuzu ekleyin ve karıştırın.
  3. daha sonra denetimli olarak unu ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ben yaklaşık 6-7 dakika kadar hamuru yoğurdum.
  4. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
  5. Tereyağını eritin ve içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  6. Bezeleri koyacağımız kabın alt tabanını yağlayın. Her bir bezeyi elinizle yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Dört bezeyi ortalarını yağlayarak üst üste, öbür dört bezeyi de ortalarını yağlayarak üst üste koyun.
  8. Strech sinemayla kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin.
  9. Hamurlar beklerken biz de iç harcı hazırlayalım. Ben peynirli harç hazırladım ,siz istediğiniz gereç kullanabilirsiniz.
  10. 100 gram kaşar peyniri rendesi,50 gram beyaz peyniri rendesi ve biraz doğranmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Bezeleri açacağınız masaya yağ sürün.
  12. Bezeyi masaya alın, üzerine biraz daha yağ sürüp elinizle açabildiğiniz kadar açın.
  13. Uç kısmına peynirli iç harçtan koyun.
  14. Ellerinizle yayın ve rulo formunda sarın.
  15. Hamuru uzatarak içe hakikat kıvırın.
  16. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
  17. Bütün bezelere bu süreci uygulayın.
  18. Daha evvel ısıtılmış alt üst ayar 200 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  19. Fırından çıkardığınız börekleri istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Formülle Açın Zar Üzere İncecik Olur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst