MizahSarrafi
Active member
Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Çeşidi heyecanı, bu gece oynanan maçlarla devam etti. Gecenin en dikkat çeken kapışmasında Son şampiyon Chelsea, Zeki Çelik ve Burak Yılmaz’ı takımında bulunduran ‘Bizim Çocuklar’ın grubu Lille’i alanında ağırladı. Alandan 2-0’lık üstünlük galip ayrılan Chelsea, cins için avantajı kaptı.
Chelsea’ye galibiyeti getiren golleri, 8. dakikada Kai Havertz ve 63. dakikada Christian Pulisic kaydetti.
Lille forması giyen Ulusal futbolcularımızdan Zeki Çelik gayrete birinci 11’de başlayıp 90 dakika alanda kalırken, Burak Yılmaz ise oyuna 65. dakikada dahil oldu.
Maçtan dakikalar
4’| Sağ kanattan gelişen Chelsea atağında Hakim Ziyech’in pasında taban çizgide topla buşuşan Azpilicueta ortasını yaptı. Kai Havertz’in gelişine vuruşunda top üstten dışarı gitti.
Chelsea süratli başladı
GOL | Chelsea 8. dakikada Kai Havetz’in golüyle 1-0 öne geçti. Sol taraftan kullanıla kornerde kale alanına hakikat hareketlenen Havertz baş vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.
12’| Lille’in kullandığı kornerde ceza alanı içerisinde karambol yaşandı. Lille’in üst üste şutlarına Chelsea savunması geçit vermedi.
18’| Hakim Ziyech’in pasında Kante ortasını yaptı. Marcos Alonso’nun gelişine vuruşunda kaleci Jardim topu denetim etmeyi başardı.
26’| Rudiger’in uzun pasında Topla buluşan Ziyech, ceza alanına gerçek hareketlendi. Ziyech’in ortasında savunmaya çarpan top kornere çıktı.
36’| Bamba’nın sol kanattan yaptığı ortada top ceza alanı dışına yanlışsız açıldı. Topla buluşan Andre şutunu gönderdi. Kaleci Mendy topu denetim etmeyi başardı.
BİRİNCİ YARI kararı | Müsabakanın birinci 45 dakikası Chelsea’nin 1-0’lık üstünlüğü ile geçildi.
54’| Sağ kanattan taban çizgiye inen Kante, topu içeriye çevirdi. Zeki Çelik’in müdahalesi daha sonrası, topla buluşan Marcos Alonso şutunu gönderdi. Zeki Çelik bir daha direk önünde topa müdahale ederek konumu uzaklaştırdı.
59’| Ani gelişen Chelsea atağında ceza alanına sokulan Havertz, kaleyi denedi. Top üstten auta çıktı.
GOL | Chelsea, Pulisic’in 63. dakikadaki golüyle farkı 2’ye çıkardı. Topu kapıp kadrosunu süratli atağa çıkaran Kante, savunma gerisine sarkan Pulisic’e pasını aktardı. Pulisic de kaleci ile karşı karşıya durumda topu ağlara gönderdi.
73’| Marcos Alonso’nun kullandığı köşe vuruşunda Lille savunması topu uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Sanches kadrosunu süratli atağa çıkarmak istedi ortaya giren Pulisic duruma mani oldu.
MAÇ kararı | Müsabakanın kalan kısmında diğer gol sesi çıkmadı ve Chelsea alandan 2-0’lık skorla galip ayrıldı.
Chelsea – Lille 11’ler:
Chelsea: Mendy, Thiago Silva, Rüdiger, Christensen; Azpilicueta, Kovacic, Kante, Marcos Alonso, Ziyech, Havertz, Pulisic.
Lille: Jardim, Zeki Çelik, Fonte, Botman, Djalo, Renato Sanches, Andre, Xeka, Onana, Bamba, David.
Chelsea’ye galibiyeti getiren golleri, 8. dakikada Kai Havertz ve 63. dakikada Christian Pulisic kaydetti.
Lille forması giyen Ulusal futbolcularımızdan Zeki Çelik gayrete birinci 11’de başlayıp 90 dakika alanda kalırken, Burak Yılmaz ise oyuna 65. dakikada dahil oldu.
Maçtan dakikalar

Chelsea süratli başladı
GOL | Chelsea 8. dakikada Kai Havetz’in golüyle 1-0 öne geçti. Sol taraftan kullanıla kornerde kale alanına hakikat hareketlenen Havertz baş vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

BİRİNCİ YARI kararı | Müsabakanın birinci 45 dakikası Chelsea’nin 1-0’lık üstünlüğü ile geçildi.

GOL | Chelsea, Pulisic’in 63. dakikadaki golüyle farkı 2’ye çıkardı. Topu kapıp kadrosunu süratli atağa çıkaran Kante, savunma gerisine sarkan Pulisic’e pasını aktardı. Pulisic de kaleci ile karşı karşıya durumda topu ağlara gönderdi.

MAÇ kararı | Müsabakanın kalan kısmında diğer gol sesi çıkmadı ve Chelsea alandan 2-0’lık skorla galip ayrıldı.
Chelsea – Lille 11’ler:
Chelsea: Mendy, Thiago Silva, Rüdiger, Christensen; Azpilicueta, Kovacic, Kante, Marcos Alonso, Ziyech, Havertz, Pulisic.
Lille: Jardim, Zeki Çelik, Fonte, Botman, Djalo, Renato Sanches, Andre, Xeka, Onana, Bamba, David.