Felaket
New member
Nişastalı Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı nişasta
- 4-4.5 su bardağı un (Kontrollü koyun )
- Kaşar peyniri yahut olağan peynir
- 2 adet yumurta sarısı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına 2 su bardağı ılık süt, kuru maya ve toz şekeri alıp karıştıralım.
- İçerisine eritilmiş tereyağ, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yine karıştıralım.
- Nişastayı ekleyip denetimli bir biçimde unu ek ederek yoğuralım. Ele yapışmayan fakat yumuşacık bir hamur elde edicez ve yoğurma kabının ağzını güzelce kapatıp ılık ortamda 30 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 2-3 dk yoğuralım.
- 12 eşit kesime bölüp elimizle açıp ortasına kaşar peyniri yada olağan peynir koyup güzelce kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine pak örtü örtüp tam 20 dk dinlendirelim.
- Yumurta sarıları çırpıp üzerine kibarca sürelim.
- Ezmeden çatalla iz yapalım.
- 210 derece fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.