Felaket
New member
Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 8 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve maya bir kapta, maya ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un, farklı bir yoğurma kabına alınır ve ortası havuz yapılır.
- Una tuz eklenir.
- Hazırlanan mayalı sıvı yavaş yavaş una eklenerek, ele yapışan bir hamur hazırlanır.
- Üzeri streç sinemayla kapatılır ve 1 saat mayanlanmaya bırakılır.
- 1 saatin sonunda hamur un serpilmiş tezgaha alınır.
- Bezeler halinde bezin üstüne koyulur.
- Burada da 20 dk mayalandıktan daha sonra elle bazlama biçimi verilip tavada kısık ateşte gerili önlü pişirilir. Afiyet olsun. ????.