Miss Universe Yarışmacısı Erkek Arkadaşının Otel Odasına İzinsiz Ziyaret Nedeniyle İhraç Edildi

Panama'yı temsil eden Kainat Güzeli yarışmacısı İtalya Mora, kişisel bir skandal nedeniyle yarışmanın büyük finaline birkaç gün kala diskalifiye edildi. İşten çıkarılmasının resmi nedeni açıklanmadı ancak söylentiler bunun erkek arkadaşının otel odasına yapılan izinsiz ziyaretle ilgili olduğunu öne sürüyor. New York Postası bildirdi. Raporlara göre, Bayan Mora'nın organizatörlerin izni olmadan erkek arkadaşı Juan Abadia ile Meksika'daki ayrı otel odasında buluştuğu iddia ediliyor.

Ancak Miss Universe Panama'nın yöneticisi Cesar Anel Rodriguez ile etkinliğin organizasyon eksikliği nedeniyle yaşadığı tartışmanın ardından okuldan atıldığını ve değişim sırasında erkek arkadaşının da orada olduğunu iddia ederek söylentilere karşı çıktı. Anlaşmazlık, Bay Abadia'nın, kuruluşun iddia edilen ihmali nedeniyle 7.000 dolarlık Carolina Herrera elbisesi de dahil olmak üzere masraflarını kendisinin karşıladığını açıklamasının ardından tırmandı.

Bayan Mora, “Cesar, otel veya makyaj masraflarını karşılayacak parası olmadığını söyledi” dedi.

Bardağı taşıran son damla, yarışma personelinin Bayan Mora'yı Bay Abadía ile birlikte keşfetmesiyle geldi ve otel odasına izinsiz ziyaret yapıldığı yönündeki iddialar alevlendi.

Yarışma görevlilerine davasını savunma çabalarına rağmen karar kesindi. Bayan Mora, hayal kırıklığını dile getirerek ve sonuçlarını öngörmeden talimatlara uyduğunu belirterek ayrılışını doğruladı. Bayan Mora, “Açıklığa kavuşturulması gereken pek çok spekülasyon var çünkü bu benim itibarımı etkiliyor ve duygusal olarak zor oldu. Eğer erkek arkadaşımla birlikte olmasaydım, daha da fazla zorluk çekerdim” dedi.

Miss Universe organizasyonu kararlarını bozmayı reddetti ve Panama'nın yerine yeni bir yarışmacı gelmeyecek. Yarışmanın yönetim ekibi, iddia edilen “kişisel hata” nedeniyle “disiplin komisyonumuz tarafından kapsamlı bir değerlendirmeye” tabi tutulduğunu söyledi.

Miss Universe temsilcileri de bir açıklamada onun görevden alınmasına değindi. “Bu kararı ilgili tüm taraflara azami saygı göstererek aldığımızı belirtmek önemlidir. Bir numaralı önceliğimiz çeşitlilik, yetenek ve özveri örneği olan tüm adaylarımızın refahı ve şeffaflığı olmaya devam ediyor” diye yazdılar.

19 yaşındaki güzellik kraliçesi, 16 Kasım'da Mexico City'de düzenlenen Miss Universe yarışmasında 130 uluslararası delege arasında yarışmaya hazırdı. Diskalifiyenin ardından Miss Panama Organizasyonu, onun Panama'ya dönüşünü ayarladıklarını iddia eden bir açıklama paylaştı.