Mısırunlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Felaket

New member
Mısırunlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş mısır unu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • Beyaz peynir
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Mısırunlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda ısısına gelen tereyağına, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenip kaşık ile karıştırılır.
  2. Mısır unu ve kabartma tozu eklenip yine karıştırılır.
  3. Kontrollü bir biçimde un eği yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  4. İstenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
  5. Her bir beze avuç içimizde biraz açılır. Beyaz peynir koyulur ve oval hal verilen poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
  7. Son olarak susum da serpilir ve 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri güzelce kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak afiyetle yiyelim ????.
Mısırunlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst