Minik Poğaça

Felaket

New member
Minik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin 125 gr
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine kullanılacak)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
İçine

  • Peynir
Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Minik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Margarin (oda sıcaklığında), sıvı yağ, sirke, yumurta, yoğurt tuz, un, kabartma tozunu bir yoğurma kabında yoğurup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Poğaçaları hazırlarken içerisine peynir koyup kapatıyoruz. Biçim veriyoruz.* peyniriniz tuzluysa, hamur içine atılan tuz ölçüsünü azaltınız.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu atıyoruz.
  4. Fırında 180 derecede pişiriyoruz.
    ☺
    .Afiyet olsun ????.
Minik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst