Milföy İle Elmalı Tarçınlı Rulo Tatlı

Felaket

New member
Milföy İle Elmalı Tarçınlı Rulo Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 tane orta uzunluk elma
  • 1 su bardağı seker
  • 3 paket vanilin seker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 damla sıvı yağı/tereyağı (Mecburi değil)
  • Yarım su bardağından biraz daha az su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzerine pudra şekeri
  • +2 paket milföy hamuru (Dörtgen form olan)
Milföy İle Elmalı Tarçınlı Rulo Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Milföy hamurları bu süreçte buz dolabında bekletilir.
  2. Elmaları yıkayıp bir tencereye rendeliyoruz. Üzerine şeker, vanilin şeker, tarçın, su ve isteğe bağlı sıvıyağı yahut tereyağı ekleyip ocağın üstüne koyup pişiriyoruz.
  3. Elmalar katı bir kıvama gelecektir ve kıvamına ulaştığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcımız soğuyunca milföy hamurunu dolaptan çıkartıp, tezgaha alıyoruz ve harcımızdan hamurun üzerine gezdiriyoruz.
  4. ondan sonrasında hamuru rulo formunda sarıyoruz ve ufak dilimler kesiyoruz. Kestiğimiz ruloları fırın tepsisine yağlı kağıt serip, diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarışını sürüp ve 180 derece altlı üstlü fanlı ayarda pişiriyoruz. Tatlılar kızarınca fırından çıkartıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Hakikaten tarçın ve elma kombinasyonunu sevenler için süper ve hayli pratik bir tatlıdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Milföy İle Elmalı Tarçınlı Rulo Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst