Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı

Felaket

New member
Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane milföy hamuru
İç materyali için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda iç harcını hazırlayarak başlayalım.
  2. Bir kaba kıymayı baharatları rendelenmiş soğanı ek edip az yoğuralım.
  3. Milföy hamurunu 8 kesime bölelim.
  4. İçine hazırladığımız harçtan koyalım.
  5. İlk katlama da üçgen halini verelim.
  6. 4 ucunu da karşılıklı birleştirelim.
  7. Bütün hamurlarımızı tıpkı biçimde hazırlayalım.
  8. Kapattığımız hamurların katlı kısmı altta kalacak biçimde tepsiye dizelim.
  9. 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  10. Yemeğe yakın yoğurt sosunu koyalım.
  11. Son olarak tereyağını yakıp, üzerine gezdirelim. Afiyet şifa olsun ????????
Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst