Midye Börek

Felaket

New member
Midye Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket üçgen yufka
İç harcı için;

  • 2-3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlayıp, eziyoruz. Materyallerini ek edip, karıştırıyoruz.
  2. Sosu için de malzemeyi farklı bir kabın ortasında karıştırıyoruz, yufkamızı alıp evvel sosundan sürüyoruz, uç kısmından üst yanlışsız elimizle sıkıştırıp iki ucunu birleştiriyoruz (Fotoğraftaki gibi)
  3. İç harcından koyup içe gerçek sarıp zıt çevirip tepsiye yerleştiriyoruz, hepsini tamamladığımızda kalan sostan böreklerin üzerine birer kaşık daha koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştiriyoruz.
  4. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çıkınca birinci sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, afiyet olsun
    ✨
    ????????????
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst